Sugeng rawuh ing situs web!

Apa sampeyan ngerti kabeh ilmu babagan kabel resistensi?

Kanggo kabel resistensi, daya tahan bisa ditemtokake miturut resistensi kabel resistensi. Semono uga kekuwatane, bisa uga akeh wong sing ora ngerti milih kabel resistensi, lan ora akeh pengetahuan babagan kabel resistensi. , Xiaobian bakal nerangake kabeh wong.

Kawat resistensi minangka elemen pemanas sing paling umum. Fungsine kanggo ngasilake panas sawise energisasi lan ngonversi energi listrik dadi panas. Kawat resistansi duwe macem-macem aplikasi. Akeh piranti pemanas listrik sing umum digunakake nggunakake kabel resistensi minangka elemen pemanas. Mula, kawat resistansi digunakake ing medhis, kimia, elektronik, listrik, mesin metalurgi, pangolahan kaca keramik lan industri liyane.

dsjhajkhd

1. Prinsip kerja kabel resistensi

Prinsip kerja kawat resisten padha karo elemen pemanasan logam liyane, lan minangka fenomena pemanasan listrik sawise logam semangat. Pemanasan listrik tegese sawise arus liwat konduktor, arus bakal ngasilake panas lan bakal ditransfer dening konduktor. Kawat resistensi dhewe yaiku konduktor logam, sing bakal ngetokake panas lan nyedhiyakake energi termal sawise semangat.

2. Klasifikasi kabel resistensi

Jinis kawat resisten dipérang miturut isi unsur kimia lan struktur organisasi kawat resistansi. Ana kabel resistansi paduan besi-kromium-aluminium lan kabel resistansi paduan nikel-kromium. Minangka elemen pemanas listrik, rong jinis kabel resistensi iki nduweni ciri fungsional sing beda.

3. karakteristik kawat resistansi

Kawat resistensi ditondoi kanthi tahan suhu dhuwur, dadi panas cepet, umure dawa, tahan stabil, penyimpangan tenaga cilik, nada benang seragam sawise mulet, lan permukaan sing padhang lan resik. Iki digunakake kanthi akeh ing tungku listrik cilik, tungku muffle, peralatan pemanas lan AC, macem-macem oven, tabung pemanas listrik lan peralatan rumah tangga, lsp. Macem-macem bar tungku industri lan sipil sing ora standar bisa dirancang lan diproduksi miturut kabutuhan pangguna.

4. kaluwihan lan kekurangan kawat resistansi paduan besi-kromium-aluminium

Kawat resistansi paduan besi-kromium-aluminium duwe kaluwihan suhu operasi sing dhuwur. Eksperimen kasebut nuduhake manawa suhu operasi maksimum kawat resistansi paduan besi-kromium-aluminium bisa tekan 1400 ° C. Kawat resistensi paduan besi-kromium-aluminium duwe umur layanan sing dawa, resistivitas dhuwur, senyawa permukaan sing dhuwur, lan resistensi oksidasi sing apik.

Kerugian kawat resistansi paduan besi-kromium-aluminium yaiku kekuwatan sing kurang ing lingkungan suhu dhuwur. Nalika suhu mundhak, plastisitas kawat resistansi paduan besi-kromium-aluminium bakal nambah, sing tegese kawat resistansi paduan besi-kromium-aluminium rentan karo deformasi ing suhu dhuwur. Lan ora gampang kanggo ndandani sawise deformasi.

5. kaluwihan lan kekurangan kawat resistansi paduan nikel-kromium

Keuntungan kawat resistansi paduan nikel-kromium yaiku kekuatan dhuwur ing lingkungan suhu dhuwur, operasi suhu jangka panjang ora gampang deformasi, lan ora gampang ngowahi struktur, lan plastisitas suhu normal resistensi paduan nikel-kromium kawat iku apik, lan ndandani sawise deformasi cukup gampang. Kajaba iku, kawat resistansi paduan nikel-kromium duwe emisivitas tinggi, non-magnetik, resistansi korosi sing apik lan umur dawane dawa.

Kerugian kawat resistansi paduan nikel-kromium yaiku suhu operasi ora bisa tekan level kawat resistensi sadurunge. Pabrik kawat resistansi paduan nikel-kromium mbutuhake panggunaan nikel. Rega logam iki luwih dhuwur tinimbang wesi, kromium lan aluminium. Mula, biaya produksi kawat resistansi paduan nikel-kromium cukup dhuwur, lan ora bisa ngontrol biaya.


Wektu kiriman: Okt-30-2020